Gebraden kip met dragon

Gebraden kip met dragon

Gebraden kip met dragon

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 kippenbouten, gehalveerd
zout, peper
1 el olijfolie
30 gr boter of margarine
1½ dl droge witte wijn
1-1½ el grofgesneden verse dragon
1-1½ dl crème fraîche
citroensap

Bereiden

Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze rondom bruin in een mengsel van olie en boter. Voeg 1 dl wijn en ½ el dragon toe en laat alles 15-20 min zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Neem de kipdelen uit de pan. Roer ½ dl wijn en de crème fraîche door het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels in de pan los.
Warm de kipdelen nog even op in de saus, breng op smaak met zout, peper en citroensap en voeg nog ½ - 1 el dragon toe.

Tip: Dragon spaarzaam gebruiken anders gaat de smaak overheersen. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus